fbpx
Home / Opleidingen

Opleidingen

Wij organiseren opleidingen op maat van uw (para)medische praktijk. Zo kunnen wij u helpen om juridisch correct te handelen en u te informeren over de wetswijzigingen die op uw zorgberoep van toepassing zijn.

RIZIV-controle en procedure

Een RIZIV-controle, wat houdt dat precies allemaal in? Welke inbreuken zijn er? Waar moet ik aandacht aan besteden? Wat als ik hoor dat het RIZIV langs gaat bij mijn patiënten?

Juridisch correct toepassen van de Katz-schaal

Heb jij ook moeite bij het toepassen van de KATZ-schaal en het scoren van je patiënten? Geen nood! Leer hoe je de richtlijnen correct toepast.

Verpleegdossiers – algemeen

Je verpleegdossier is een heilige graal bij een RIZIV-controle. Maar dan moet je het wel correct bijhouden. Wij leren jou wat goede observaties en evaluaties zijn, waar je op moet letten bij voorschriften...

Verpleegdossiers – bijzonder

Uit een onderzoek van het RIZIV blijkt dat 75% van de palliatieve verpleegdossiers niet voldoende in orde zijn.

Samenwerkingsovereenkomsten en premies binnen de thuisverpleging

Ben jij de verantwoordelijke van de praktijk? Dan rusten er heel wat zaken op jouw schouders.

Patiëntenrechten, beroepsgeheim en GDPR

We worden om de oren geslagen met “privacy”, GDPR, gegevensbescherming… Maar wat houdt dat nu eenvoudig en simpel in?

Burgerrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van de thuisverpleegkundige

Wist je dat het aanvullen of opmaken van een voorschrift kan leiden tot een aansprakelijkheidsvordering? Wist je dat dit strafrechtelijk verboden is?

Wilsbekwaamheid en bewindvoering

“Mijn patiënt staat onder bewindvoering.” Wat betekent dat juist? Dat er gevolgen zijn voor de zorgverstrekker van de patiënt!

Deontologie en tucht voor de thuisverpleging

De continuïteit van de zorg, de waardigheid van het beroep, de collegialiteit, … Dit zijn begrippen uit de deontologie die rust op de verpleegkundige.

Vaccinaties vanuit juridisch oogpunt

Vaccineren is niet louter een inspuiting geven. Juridisch gezien komt er veel meer bij kijken. Maar ook de aanrekeningen aan het RIZIV zijn niet zo eenvoudig.

Euthanasie en palliatief netwerk

Een waardig levenseinde. Het euthanasieproces van 2020. De gevolgen die dat met zich heeft mee gebracht.

Werken met zorgkundigen en de mantelzorger

De verantwoordelijkheden van de controle-verpleegkundige, de zorgen die de zorgkundige mag uitvoeren, het aanleren van handelingen aan de mantelzorger,…

Hoe beïnvloedt de kwaliteitswet mij als thuisverpleegkundige?

Op 01 januari 2022 treedt de kwaliteitswet deels in werking. Ben jij voorbereid om aan de vereisten van deze wet te voldoen? Heeft jouw praktijk voldoende voorzorgen genomen?

Diabetes-educatie

Weet jij wat de educatie aan een diabetespatiënt inhoudt? Wist je dat je educatie omtrent zelfzorg maar ook omtrent inzicht kan geven? En wat na de educatie?

Verpleegkundig consult

Wij helpen je wegwijs te maken zodat jij op een juridisch correcte manier het verpleegconsult kan aanrekenen en er bij controle door het RIZIV geen moeilijkheden ontstaan.

Opleidingspakket: verpleegdossiers

Met dit opleidingspakket leer je alles over je verpleegdossiers, zowel wat betreft de algemene inhoud als specifieke inhoud voor palliatieve dossiers, wondzorg- en diabetesdossiers.

Opleidingspakket: RIZIV-proof thuisverplegen

Wil jij ook alles weten om te zorgen dat je volgens de regels van het RIZIV handelt? Dan is dit opleidingspakket zeker iets voor jou!

Volledig pakket

Wil jij het volledige opleidingspakket van 20 uren volgen? Dat kan zowel in groep als individueel!

Wenst u meer informatie?​

Om u optimaal te kunnen bijstaan, verzekeren wij een permanente bereikbaarheid.