fbpx
Home / Publicaties / Opinie: Waarom Onze Thuisverpleging?

Opinie: Waarom Onze Thuisverpleging?

zondag, 2 mei, 2021

In dit artikel legt onze oprichter, Eva Van Meirhaeghe, uit waarom ze mee stapt in het initiatief van de nieuwe beroepsverenging “Onze Thuisverpleging VZW”.

 

 

Na jaren (zelfstandige) thuisverpleegkundigen bijgestaan te hebben in hun juridische belangen, stootte ik keer op keer op dezelfde muren: onduidelijke wetgeving, té complexe regels en de praktijk die achter deze regels aanholt. Het leek vaak een gevecht tegen de bierkaai. Met ons kantoor hebben wij dan ook vele acties ondernomen om hierin verbetering te brengen, maar ook daar zijn grenzen aan. En dus kwam dit initiatief als geroepen want met een beroepsvereniging die zetelt in de Overeenkomstencommissie bij het RIZIV sta je aan de start, daar kan je écht verandering brengen in de regelgeving.

Vol enthousiasme ga ik deze uitdaging dan ook aan, samen met verpleegkundigen die in het werkveld staan. De lokale zorgkringen (Vlaamse Ardennen, Ijzer-Westkust, Midden-West-Vlaanderen, Gent en  Brugge-Houtland-Kust-Veurne) en ikzelf gaan aan de slag om een betere toekomst voor de zelfstandige thuisverpleging te realiseren. Wij hebben daarbij een duidelijke visie (die je ook kan lezen op de website van de beroepsvereniging).

Mijn missie is duidelijk: regelgeving die aansluit bij de praktijk, een hervorming van de nomenclatuur en verbetering van de RIZIV-controles, waarbij gefocust wordt op echte fraude, transparantie, eerlijkheid en rechtvaardigheid.

Door de ervaring vanuit juridische kant ben ik overtuigd dat het beter kan en dat wij met Onze Thuisverpleging stapje per stapje onze doelen zullen bereiken. Daar heeft de beroepsvereniging jou uiteraard voor nodig: enkel indien er genoeg leden zijn, kan er een vertegenwoordiging binnen deze Overeenkomstencommissie zijn.

Ben je benieuwd naar wat onze beroepsvereniging inhoudt en wil je er mee voor zorgen dat wij deze verandering kunnen realiseren? Neem een kijkje op de website van de beroepsvereniging www.onzethuisverpleging.be

 

Na dit helse jaar (dat nog steeds verder duurt) voor de zorg moet er nu door de vertegenwoordigers gewerkt worden. Er moet gestreefd worden naar een betere toekomst voor die zorg en niet louter gepraat worden daarover. Ik ga alvast mijn uiterste best doen en ben blij met alle positieve reacties die ik reeds mocht ontvangen.

 

Groetjes

 

Eva Van Meirhaeghe

Wenst u meer informatie?​

Om u optimaal te kunnen bijstaan, verzekeren wij een permanente bereikbaarheid.