fbpx
Home / Publicaties / Uitbetaling Corona-toelage beschermingsmateriaal

Uitbetaling Corona-toelage beschermingsmateriaal

vrijdag, 26 maart, 2021

Vandaag bereikt ons het bericht dat de corona-toelage voor het beschermingsmateriaal niet zou worden uitbetaald op 31.03.2021 omdat de wetgevende grond hiervoor ontbreekt…

Maar er is een koninklijk besluit, namelijk dat van 30 september 2020 tot vaststelling van een tijdelijke financiële tussenkomst van de verplichte verzekering voor geneeskundige verzorging in de kosten van bijzondere beschermingsmaatregelen en materialen, in het kader van de COVID-19 pandemie.

Dat Besluit bepaalt de uitbetaling tot 31.12.2020, dus een loutere verlenging hiervan maakt de betaling mogelijk. Dan is een bijkomend besluit toch onnodig?

De belangenverdediging van de thuisverpleegkundigen kan dus beter. Zeker als je bedenkt dat dit het enige zorgberoep is dat werd vergeten in de opsomming onder artikel 2 van dit Besluit, maar dan later wordt opgenomen in artikel 6… Of waarom het gemakkelijk maken als het ook moeilijk kan…

Wij konden alvast opmerken afgelopen dinsdag dat in het Parlement melding werd gemaakt van de aanmoedigingspremie voor de zelfstandige thuisverpleegkundige die ook op zich laat wachten. Meer nieuws (en hopelijk dus ook wetgeving) volgt en wij houden jullie zoals steeds op de hoogte!

 

Wenst u meer informatie?​

Om u optimaal te kunnen bijstaan, verzekeren wij een permanente bereikbaarheid.