fbpx
Home / Publicaties / Update – Uitbetaling corona-toelage

Update – Uitbetaling corona-toelage

woensdag, 31 maart, 2021

Nadat eerder de uitbetaling van de corona-toelage voor het beschermingsmateriaal werd uitgesteld, beantwoordde de minister van Volksgezondheid gisteren in het Parlement een aantal vragen over het waarom van deze vertraging:

“Het was initieel de bedoeling de betaling van beschermingsmateriaal voor de periode begin september tot eind november 2020 te verrichten einde maart. Zoals reeds gezegd in de plenaire vergadering, zullen wij dat niet halen. Dat werd meegedeeld aan de zorgverleners tijdens de vergadering van het Verzekeringscomité van 15 maart. Het heeft te maken met een negatief advies op een koninklijk besluit door de Inspectie van Financiën, waardoor het koninklijk besluit niet tijdig kon worden gepubliceerd. Dat werd geanalyseerd. Wij hebben de argumenten gegeven aan de staatssecretaris van Begroting. Het dossier ligt terug bij de staatssecretaris van Begroting. Wij zullen de urgentie inroepen, zodat wij verder kunnen afwijken van de courante procedures met betrekking tot het advies van de Raad van State en zodat wij dit zo snel mogelijk kunnen publiceren. Wij willen niet uitbetalen zonder reglementaire basis.

Zodra het mogelijk is, gaan wij een nieuwe datum voor de uitbetaling bekendmaken. Gisteren werd het nog eens verduidelijkt in het Verzekeringscomité. Ik ga dus nu geen concrete publicatie- en betalingsdatum geven. Ik vraag natuurlijk aan het RIZIV om via de website van het RIZIV een en ander breed te communiceren, zodat de betrokkenen weten hoe het dossier vooruitgaat.”[1] (eigen beklemtoning)

Uiteraard bieden deze woorden weinig soelaas. Desalniettemin volgen wij verder voor jullie op en zullen ook wij op tijd en stond “de urgentie inroepen“.

 

[1]: https://www.dekamer.be/doc/CCRI/pdf/55/ic429.pdf

Wenst u meer informatie?​

Om u optimaal te kunnen bijstaan, verzekeren wij een permanente bereikbaarheid.